6 weken zwanger

Inmiddels ben je 6 weken zwanger. Vanaf nu lijkt het er op dat de zwangerschapshormonen je lichaam overnemen. Met de 6 weken zwanger zijn is de baby 0,6 cm en weegt ongeveer een gram. Jij bent nu 36-42 dagen zwanger, je bevindt je in de tweede maand en in het eerste trimester.

Baby week 6 van de zwangerschap

De ontwikkeling vanaf het 6 weken zwanger zijn bij de baby is het hoofdje. Vanaf deze week beginnen de ogen, de neus, de oren, de kaak en de wangen vorm te krijgen. Het hoofdje is aan het einde van de week groter dan de rest van het lichaam. Vanaf deze week wordt ook de hartslag, die in week vijf is begonnen, al regelmatiger. Het hartje zal ongeveer 80 keer per minuut kloppen en iedere dag zal dat sneller worden. De nieren, de lever en de longen gaan zich vanaf nu ook meer en meer ontwikkelen.

Jij in week 6 van de zwangerschap

Je ziet aan de buitenkant met 6 weken zwanger zijn nog niets aan je, maar zo voel je je waarschijnlijk wel. Je zult gaan merken dat de zwangerschapssymptomen verder duidelijk worden. Je moet steeds meer plassen, dit heeft er mee te maken dat jouw nieren efficiƫnter worden in het verwijderen van afvalstoffen. Je baarmoeder is aan het groeien en die begint dan ook meer op je blaas te drukken. De kans wordt wel groter dat je hierdoor een blaasontsteking krijgt, dus dat dien je goed in de gaten te houden. Let ook goed op, want de ochtendmisselijkheid kun je nu merken. Sommige vrouwen merken het niet alleen in de ochtend, maar zijn de hele dag misselijk.

Tips zwangerschap week 6

Met 6 weken zwanger zijn kun je alvast een afspraak inplannen bij de verloskundige. Ze gaat je precies vertellen wat je nu kunt verwachten. Ook je huisarts kun je nu op de hoogte brengen dat je zwanger bent, want het is wel goed om dat te weten als je medicatie nodig hebt. Bepaalde medicijnen zal een arts niet voorschrijven als hij of zij weet dat je zwanger bent, omdat deze schade aan de baby kunnen toebrengen. Het beste is uiteraard geen medicijngebruik, maar soms ontkom je er niet aan.