5 weken zwanger

Je bent nu 5 weken zwanger. De baby heeft nu een lengte van 3 mm en weegt <1 gram. Jij bent nu 29-35 dagen zwanger en je bevindt je in de tweede maand, in het eerste trimester. Wanneer er sprake is van een normale menstruatiecyclus word je aan het begin van de week ongesteld. Maar je bent nu een week overtijd. Je hebt wellicht de eerste zwangerschapssymptomen gemist, maar het gaat er nu toch echt op lijken dat je zwanger bent. Je zou met 5 weken zwanger de eerste zwangerschapstest al kunnen doen.

Baby week 5 van de zwangerschap

Op dit moment, met 5 weken zwanger zijn, lijkt je baby op een heel klein kikkervisje. Het ontwikkelt zich nu wel erg snel. Er is een hoofdje aanwezig, ook een rug en een staart. Het hart en de bloedsomloop functioneren. De hersenen en het ruggenmerg worden nu gevormd en aan het begin van je 5 weken zwanger zijn, bestaat jouw embryo uit 125.000 cellen.

Jij in week 5 van de zwangerschap

Het kan nu heel duidelijk worden dat je zwanger bent, zwangerschapssymptomen kunnen nu optreden, want je bent overtijd. Maar ook het niveau van het zwangerschapshormoon (hCG) in je lichaam is nu verhoogd. De zwangerschapstest is in deze week echt betrouwbaar. Je lichaam past zich nu aan, aan een nieuwe situatie. Je gaat ook merken dat de zwangerschapssymptomen heviger worden. Stemmingswisselingen kunnen hierbij optreden, maar je kunt je ook erg uitgeput voelen. Er gaat nu erg veel gebeuren en dat zul je ook merken aan je lichaam.

Tips zwangerschap week 5

Als je vijf weken zwanger bent, is het aan te raden om de zwangerschapstest te doen, zodat je zeker weet of je zwanger bent. Het is vanaf nu betrouwbaar, dus er komt nu zekerheid, na een periode van onzekerheid die je hebt doorgemaakt.