4 weken zwanger

Je bent aangekomen bij week 4, je bent nu 4 weken zwanger. Aan het einde van de derde week is de bal van cellen, die is ontstaan uit de bevruchte eicel, inmiddels ingenesteld in je baarmoederwand. In de 4e week van de zwangerschap splitst de blastocyste zich en worden de placenta en het embryo gevormd. Je bent nu tussen de 22 en 28 dagen zwanger, het is je eerste maand en het eerste trimester.

Baby week 4 van de zwangerschap

Tijdens 4 weken zwanger zijn, heeft je baby zijn plekje gevonden in de baarmoeder. Vanaf hier gaat de bal van cellen zich splitsen in twee groepen. De ene helft cellen vormt het embryo en de andere helft de placenta. Een embryo bestaat uit drie lagen en via de placenta krijgt een embryo voedingsstoffen en zuurstof. Vanaf de vierde week beginnen de lagen van een embryo zich te ontwikkelen tot diverse lichaamsdelen van jouw baby. Je hebt de binnenste laag en dat worden de lever en de longen. De middelste laag worden het hart, de botten, de spieren, de nieren en de geslachtsorganen. De buitenste laag zullen haar, huid, ogen en zenuwstelsel worden.

Jij in week 4 van de zwangerschap

Aan de buitenkant zul je als je vier weken zwanger bent nog niets merken. Er vinden wel veel ontwikkelingen plaats in je lichaam. Je zou daarbij wel last kunnen krijgen van de vroege zwangerschapssymptomen. Je kunt lichte krampen krijgen, maar ook erg moe zijn, last krijgen van stemmingswisselingen en een opgeblazen gevoel hebben. Je borsten kunnen ook gevoeliger zijn.

Tips zwangerschap week 4

Over een week kun je een zwangerschapstest doen, die betrouwbaar is. Er zal dan een einde komen aan de onzekerheid, je kunt alvast een zwangerschapstest bestellen! Let er ook goed op dat je vanaf nu erg gezond gaat en blijft eten. Alles wat jij eet krijgt je kindje namelijk ook binnen. Stop met roken en het gebruik van alcohol! Let er goed op dat je voldoende ijzer en calcium binnenkrijgt.