3 weken zwanger

Je bent nu drie weken zwanger, deze week gaat de bevruchting plaatsvinden. De eerste dag van de laatste menstruatiecyclus geldt als het begin van je zwangerschap. Als het einde van de 3e week in zicht komt, dan zal de innesteling plaatsvinden. Tijdens het 3 weken zwanger zijn, dan ben je 15-21 dagen zwanger, bevind je je in de eerste maand en in het eerste trimester.

Baby week 3 van de zwangerschap

De mannelijke spermacel en de vrouwelijke eicel komen samen. De samensmelting van deze twee noemen ze ook wel conceptie. De bevruchte eicel legt een lange weg af vanaf de plek van bevruchting, de eileiders op weg naar de baarmoeder. Deze eicel zal zich snel vermenigvuldigen tot een kleine bal van meerdere cellen. Na zes tot twaalf dagen na de ovulatie zal deze zich innestelen in de baarmoederwand. Daarbij zullen in week vier de binnenste cellen uitgroeien tot een embryo. Dan zijn er nog de buitenste cellen en deze worden de vruchtvliezen en ook een deel van de placenta.

Jij in week 3 van de zwangerschap

Met je lichaam gebeurt er nu nog niet zoveel, niet wat je aan de buitenkant merkt in ieder geval. Het is wel zo dat de innesteling samen kan gaan met een lichte bloeding. Je lichaam gaat vanaf nu door om zich voor te bereiden op de zwangerschap. De hormoonhuishouding gaat veranderen. Over twee weken kun je ook een zwangerschapstest doen, dan is deze ook betrouwbaar.

Tips zwangerschap week 3

Het is belangrijk dat je tijdens 3 weken zwanger zijn weet wat je eet. Je eet voor jezelf en voor je kindje. Gezonde voeding speelt hierin een grote rol. Sommige voeding kun je maar beter minimaal nuttigen of helemaal vermijden. Kaneel tijdens de zwangerschap kun je maar beter beperken.