26 weken zwanger

Je bent nu 26 weken zwanger en de ogen van de baby gaan deze week open. Jij hoopt nu zelf dat je in de nacht eens een keer kunt slapen. De zwangerschap kan erg vermoeiend zijn en jij kunt de slaap niet altijd vatten. Je kindje is nu 35,6 cm lang en weegt 760 gram.

Baby week 26 van de zwangerschap

De ogen van de baby waren de laatste maanden gesloten, maar vanaf het 26 weken zwanger zijn kunnen de oogjes open gaan. Als je kindje zes maanden oud is, dan zie je pas wat de echte kleur is van de ogen van je kindje. Iedere dag gebeurt er erg veel in de buik en de hersenen en longen ontwikkelen zich continu. De longen worden getraind door kleine hoeveelheden vruchtwater in te ademen.

Jij in week 26 van de zwangerschap

Je buik groeit met het 26 weken zwanger zijn, maar je zult ook merken dat de wallen onder je ogen groeien. Het slapen is vaak lastig en daarom ben je erg moe. Het kan zijn dat je regelmatig last krijgt van harde buiken door het samentrekken van de baarmoeder. Het zijn een soort oefenweeën, deze bereiden je voor op de echte weeën. Niet alle zwangere vrouwen krijgen te maken met harde buiken, maar het kan wel, dus geen zorgen als het gebeurt.

Tip 26 weken zwanger zijn

Je kunt vanaf de 26 weken zwanger zijn een pret echo laten maken. Deze kan in 3D of in 4D worden gemaakt. Je ziet dan de stilstaande beelden van je baby met diepte. Het is leuk om dat te zien en voor later is dat een mooie herinnering.