24 weken zwanger

Je bent 24 weken zwanger en je baby is nu levensvatbaar. Mocht er om wat voor reden dan ook nu een bevalling plaats moeten vinden, dan zullen de artsen er alles aan doen om te proberen je kindje in leven te houden. Het is echter toch beter dat de baby nog in je buik blijft! Je baarmoeder is nu namelijk al zo groot als een voetbal en je kindje is nu 30 cm lang en weegt 600 gram.

Baby week 24 van de zwangerschap

Tijdens het 24 weken zwanger zijn, ontwikkelen de longen van je kindje zich nu verder en komen er diverse takken van de luchtwegen. De longen worden nu ook voorbereid om zich te vullen met lucht (als je kindje straks buiten de baarmoeder leeft). De hersenen groeien nu ook volop. Je baby wordt nu ook steeds zwaarder en dat kan per week heel hard gaan.

Jij in week 24 van de zwangerschap

Inmiddels ben je 24 weken zwanger en de bovenkant van jouw baarmoeder zit nu boven je navel. Kun je nog goed bukken en je veters strikken? Je zult merken dat het allemaal wat lastiger begint te worden. Doe het dan ook rustig aan als het even niet gaat en vraag anderen jou te helpen als bepaalde klussen niet meer lukken.

Tip 24 weken zwanger zijn

Als je nog een keer samen op vakantie wil, dan is het belangrijk deze snel te boeken. Je kunt nog tot je 28 weken zwanger zijn zonder zorgen vliegen. Als je er nog even tussenuit wil, ga er dan nog even van genieten samen nu je nog met twee├źn bent.