23 weken zwanger

Je bent inmiddels 23 weken zwanger en je kindje kan nu harde geluiden van een afstand horen. Het is voor iedereen nu ook goed zichtbaar dat je zwanger bent met het 23 weken zwanger zijn. Het zou kunnen zijn dat je een soort zwangerschapsmasker krijgt. Je kindje is nu 28,9 cm groot en weegt ongeveer 501 gram. Je bent nu tussen de 155 tot 161 dagen zwanger en je bevindt je in je 5 e maand.

Baby week 23 van de zwangerschap

Je kindje kan in de buik nu de harde geluiden horen vanaf het 23 weken zwanger zijn. Misschien heb je een hond die regelmatig blaft, dat zijn geluiden die je kindje nu kan horen. Ook muziek zal je kindje kunnen horen. Tijdens het 23 weken zwanger zijn is het hersengedeelte van jouw baby dat verantwoordelijk is voor het waarnemen van bewegingen ontwikkeld. Je zult nu ook je kindje vaker kunnen voelen als het zich gaat bewegen in je buik.

Jij in week 23 van de zwangerschap

Het kan zijn dat je vanaf het 23 weken zwanger zijn donkere vlekken in je gezicht krijgt. Dit noemen ze ook wel een zwagerschapsmasker of een melasma. Meestal zie je de vlekken rondom de neus, wangen, het voorhoofd en de ogen. Het gaat ook allemaal vanzelf weer weg. Maak het jezelf vanaf het 23 weken zwanger zijn zo gemakkelijk mogelijk, ga regelmatig liggen en leg je voeten even omhoog.

Tip 23 weken zwanger zijn

Iedereen kan zien dat je nu zwanger bent en wie weet is het geslacht ook wel bekend als je dat ten minste wilde weten. De babykamer kan nu ook al klaar zijn, of je kunt nu eens lekker gaan shoppen. Het is erg gezellig en het voelt goed om daar mee bezig te zijn. Je buik zit nu nog niet in de weg. Hoe eerder alles klaar is en jij zaken van je lijstje weg kunt strepen die gedaan zijn des te meer jij kunt genieten van de zwangerschap. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk alles geregeld hebt nu je alles nog prima kunt.