21 weken zwanger

Je bent inmiddels 21 weken zwanger. De tijd gaat erg snel en misschien voel je nu al wel wat schokkerige bewegingen in je buik. Je baby kan namelijk de hik hebben en dat kun je voelen. Je kindje is vanaf het 21 weken zwanger zijn de longen aan het trainen voor het ademhalen na de geboorte. Je buik zal nu ook volop blijven groeien. Je kindje is nu 26,7 cm groot en weegt 360 gram. Je bent nu tussen de 141 tot 147 dagen zwanger, het is je vijfde maand.

Baby week 21 van de zwangerschap

Als je gaat bewegen dat wieg je je baby eigenlijk in slaap. Als je op de bank gaat zitten of gaat liggen, dan zal je kindje juist gaan bewegen. Het kan zijn dat je steeds meer een soort schokkerige bewegingen in je buik gaat voelen. Je baby is namelijk erg actief en dit zal alleen maar meer worden de komende weken.

Jij in week 21 van de zwangerschap

Veel aanstaande moeders kijken op tegen de zwangerschapsstriemen (striae). Je kunt er echt last van krijgen, van deze roze of rode strepen op de buik, borsten, billen, heupen of dijen. Ze gaan ook vanzelf weer weg dus maak je er niet druk over ze horen bij de zwangerschap. Het is belangrijk dat wanneer je moe bent, je even gaat rusten, geef eraan toe.

Tip 21 weken zwanger zijn

Je zou nu het geslacht van je toekomstige kindje kunnen weten. Maar het kan ook zijn dat je het nog niet wil weten. In ieder geval kun je nu beginnen met het shoppen voor de babykamer. Een leuke bezigheid om te doen tijdens het 21 weken zwanger zijn en je gaat steeds meer naar het moment toeleven dat je kindje er is.