20 weken zwanger

Inmiddels ben je alweer 20 weken zwanger. De tijd gaat erg snel en je kindje is nu ongeveer 25 cm lang en weegt 320 gram.Het wordt weer een spannende week, zeker als je voor de eerste keer zwanger bent.

Baby week 20 van de zwangerschap

Vanaf het 20 weken zwanger zijn zal je baby erg levendig zijn en beweegt ongeveer tweehonderd keer per etmaal. Je zult de bewegingen ook steeds vaker en beter gaan voelen. Als je voor de tweede keer zwanger bent, dan weet je hoe het voelt wanneer je de bewegingen van je kindje voor de eerste keer voelt. De eerste keer is altijd erg bijzonder, iedere zwangerschap opnieuw een fijne ervaring. Dit kun jij voor het 20 weken zwanger zijn ervaren, maar ook deze week of pas over een paar weken (wisselend per zwangerschap).

Jij in week 20 van de zwangerschap

Gezond en verantwoord blijven eten is van groot belang. Let hier dan ook goed op. Je hebt per dag een goede maaltijd nodig. Je eet per dag ongeveer vijf tot zeven sneetjes bruinbrood, drie tot vijf aardappelen of drie tot vijf eetlepels rijst of pasta, vier eetlepels groenten. Maar denk er ook aan dat je twee stuks fruit eet en drie glazen melk of melkproducten binnen krijgt. Dan eet je nog 100 gram vlees, vis of kip of een vleesvervanger en 30-35 gram halvarine, margarine, bak- en braadproducten (vijf gram per sneetje brood) en 1,5-2 liter drank (inclusief melk). Goed eten en voldoende drinken zijn altijd belangrijk, maar zeker ook tijdens het 20 weken zwanger zijn.

Tip 20 weken zwanger zijn

Het kan zijn dat je last hebt van krampen, probeer je dan te ontspannen! Niet iedereen krijgt echter met krampen te maken. Zorg er voor dat je deze week alvast goed na gaat denken over de babykamer (als je er nog niet mee bezig was). Over een paar maanden komt het kindje, geniet nu van het 20 weken zwanger zijn.