19 weken zwanger

Je bent nu 19 weken zwanger. Je kindje is nu 22 cm lang en weegt ongeveer 250 gram. Het is weer een spannende week en erkan al een echo gemaakt worden om te kijken hoe het met je kindje gaat.

Baby week 19 van de zwangerschap

Bij het 19 weken zwanger zijn vallen de donshaartjes van je kindje weer uit. Er komt nu steviger haar in de plaats, met name bovenop het hoofd. Ook krijgt je kindje nu echte wenkbrauwen. De verloskundige zal voelen of je kindje goed groeit. Daarbij komt de bovenkant van je baarmoeder nu bijna tot aan de navel. De baby heeft tijdens het 19 weken zwanger zijn ongeveer de helft van zijn uiteindelijke lengte behaald. Je bent ook bijna op de helft van de zwangerschap.

Jij in week 19 van de zwangerschap

Vanaf nu is het extreme moe zijn vaak voorbij. Tijdens het 19 weken zwanger kun je nog wel moe zijn, maar dat duidt dan meestal op een ijzertekort. Je kunt snel duizelig zijn en bleek zien, ga dan naar de huisarts om je HB gehalte te laten meten (een prikje in je vinger). Blijf voldoende drinken!

Tip 19 weken zwanger zijn

De 20 weken echo kan gemaakt worden! Er wordt hierbij gekeken of dat er lichamelijke afwijkingen bij de ongeboren baby te zien zijn. Er wordt ook gekeken of je kindje goed groeit en of dat er voldoende vruchtwater is. Het geslacht van de baby kan nu ook bepaald worden ( als je dat ten minste wil weten). Merk jij dat je minder goed slaapt? Dan kun je overdag een keer een uurtje gaan liggen, zodat je je toch fitter voelt.