17 weken zwanger

Wanneer je 17 weken zwanger bent, komen de kilo’s er aan. Je kindje groeit hard en jij groeit mee! De baby is nu 13 cm lang en weegt 140 gram. Je bent inmiddels 113 tot 119 dagen zwanger en je bevindt je in de vierde maand en het 2e trimester. Er staat ook deze week weer veel op het programma als het over de ontwikkeling van je kindje gaat.

Baby week 17 van de zwangerschap

In de periode van 17 weken zwanger zijn, komen jij en je kindje aan. Het babyvet zal bij je kindje nu ophopen tot aan het einde van de zwangerschap. De baby ontwikkelt zich erg snel. Zijn skelet verandert van zacht kraakbeen naar bot. De navelstreng wordt nu ook sterker en dikker. De zweetklieren van je kindje ontwikkelen zich ook vanaf het 17 weken zwanger zijn.

Jij in week 17 van de zwangerschap

Het kan zijn dat je vanaf het 17 weken zwanger zijn een schopje van je kindje gaat voelen. Het kan zijn dat je het ook al eerder hebt gevoeld, maar niet goed kon plaatsen wat het was. Je baarmoeder groeit nu ook goed door, waardoor er minder plek is voor je blaas. Je zult daarom vaker naar het toilet moeten. Een blaasontsteking moet je proberen te voorkomen (overleg daarvoor met de huisarts).

Tips zwangerschap week 17

Zorg dat je samen gaat genieten van het 17 weken zwanger zijn. Misschien voel jij deze week wel dat bewuste schopje van je kindje. Sta er samen bij stil en geniet van deze momenten. Je zou alvast een kraampakket aan kunnen vragen (deze heb je zes weken voor je kindje geboren wordt nodig).