16 weken zwanger

Je bent nu 16 weken zwanger. Het gehoor van je kindje zal nu werken. Je bent nu 106 tot 112 dagen zwanger, de vierde maand en het 2e trimester. Je kindje weegt nu 100 gram en is 11,6 cm lang. Je kindje zal vanaf het 16 weken zwanger zijn ook e stem kunnen herkennen. Het is een mooie periode om samen volop te genieten van mooie uitstapjes die je nu nog kunt maken, aan het einde van de zwangerschap is dat een stuk lastiger en zul je ook sneller moe zijn.

Baby week 16 van de zwangerschap

In de periode van 16 weken zwanger zijn krijgen de oren van de baby ook botjes. Hierdoor zal het gehoor beter gaan werken. Je baby zal vanaf nu ook mee luisteren en gewend raken aan je stem. Als jij en je partner de handen tegen de buik houden, en tegen de baby praten, dan zal dit ook sneller gaan.

Jij in week 16 van de zwangerschap

Je bent tijdens het 16 weken zwanger zijn een paar kg aangekomen. Je zult je ook een stuk beter voelen dan tijdens het 1e trimster. Je hebt meer energie, de misselijkheid zal minder zijn of zelfs verdwenen zijn. Er kan van alles gebeuren tijdens deze week, ineens kan je neus dicht zitten, zonder dat je kou hebt gepakt. Allemaal verrassingen die bij je zwangerschap horen!

Tips zwangerschap week 16

Je bent al weken zwanger en denkt nu wat zou het worden? Een jongen of een meisje? Vanaf de 16 weken zwanger zijn kun je een echo uit laten voeren en het geslacht zien. Je kunt tot de 20 weken echo wachten, de pret echo. Maar het kan ook zijn dat je het geslacht niet wilt weten.