15 weken zwanger

Je bent nu 15 weken zwanger, je bent tussen de 99 en 105 dagen zwanger en je bevindt je in je vierde maand van het tweede trimester. De baby is nu 10,1 cm lang en weegt 70 gram. Je baby zal tijdens het 15 weken zwanger zijn volop trainen, hij is de hele dag aan het oefenen, zodat hij later kan overleven buiten je baarmoeder.

Baby week 15 van de zwangerschap

Vanaf nu gaat je kindje iedere dag meer en meer op een echt mensje lijken. Eerst zaten de oren in de nek, maar nu zijn ze naar de zijkanten van het hoofd bewogen. Ook de botten groeien nu verder en worden langer. Je baby is de hele dag bezig om te oefenen met ademen, zuigen en slikken, zodat hij straks buiten de baarmoeder kan leven.

Jij in week 15 van de zwangerschap

Vanaf de 15 weken zwanger zijn, zul je merken dat je ook echt in gewicht aan gaat komen. Je baby wordt groter en sterker, maar je zult het ook aan je eigen gewicht merken. Hoeveel je aan gaat komen, hangt van je eigen leefsituatie en je bouw af. Het is voor iedere vrouw anders. Vanaf de 15 weken zwanger zijn komen vrouwen gemiddeld een halve kg per week aan.

Tips zwangerschap week 15

Je zult merken dat jij je vanaf deze week wat energieker gaat voelen. Geniet lekker van elkaar, ga een weekendje weg en maak leuke uitjes. Aan het einde van de zwangerschap zal dat een stuk lastiger zin, dus geniet nu van en met elkaar van deze mooie periode. Je komt nader tot elkaar en kunt alvast het een en ander bespreken over de baby die er aan zit te komen en de kinderkamer. Mooie momenten om samen over na te denken vanaf 15 weken zwanger zijn.