14 weken zwanger

Je bent nu 14 weken zwanger, je begint nu aan je tweede trimester. Veel vrouwen ervaren het als een erg leuke periode van de zwangerschap. Vanaf nu zul je merken dat je buik ook hard gaat groeien. Ook het haar van de baby gaat tijdens het 14 weken zwanger zijn hard groeien. Je kindje is nu 8,7 cm groot en weegt 43 gram. Je bent nu 92 tot 98 dagen zwanger en er gaat weer veel gebeuren de komende periode.

Baby week 14 van de zwangerschap

Je baby is tijdens het 14 weken zwanger zijn continu in beweging. De bewegingen zijn nu erg soepel en ook vloeiender dan in het eerste trimester. Je kindje heeft nu zelfs de kracht en coördinatie om de tenen en vingers te sturen. Het eerste kapsel van je kindje zal deze week verschijnen. Het hele lichaam zal bedekt worden met een vachtje donshaar en dat zal hem lekker warm houden.

Jij in week 14 van de zwangerschap

De kans op een miskraam is vanaf nu veel kleiner geworden. Je bent nu gewend aan het idee dat je zwanger bent en het wordt ook meer zichtbaar tijdens het 14 weken zwanger zijn. De kans is groot dat je het nu echt per week heel goed ziet groeien en daar genieten veel vrouwen enorm van!

Tip 14 weken zwanger zijn

Als je de termijnecho hebt gehad, dan kun je nu de kraamzorg alvast gaan regelen. Een kraambureau weet dan wanneer ze jou ongeveer kraamzorg gaan geven en hierdoor kan alles alvast gepland worden en sta je ingeschreven. Weer een zorg minder om te regelen, lekker genieten van het 14 weken zwanger zijn!