11 weken zwanger

Je bent nu 11 weken zwanger, zelf kun je het nog niet voelen maar dit is de periode vanaf wanneer je baby erg beweeglijk gaat worden. Je voelt je na de 11 weken vaak wel wat beter. De meeste zwangerschapskwaaltjes van het begin zijn voorbij. Je kindje is in deze week 4,1 cm en weegt 7 gram. Je bent nu tussen de 71-77 dagen zwanger, je bevindt je in de derde maand van het eerste trimester.

Baby week 11 van de zwangerschap

Het hoofd van de baby is nog erg zwaar tijdens de 11 weken zwanger zijn. Het hoofd is namelijk net zo groot als de rest van het lichaam. Het hoofdje van je baby wordt nu wel wat menselijker. De oren hebben bijna hun echte vorm en op het puntje van de neus komen de neusgaten al een beetje naar voren. De tong en het gehemelte ontwikkelen zich nu ook. Op de kruin van het hoofd komen nu haarzakjes tevoorschijn. Je baby heeft nu losse vingers en tenen en ook de nagels zullen binnenkort gaan groeien.

Jij in week 11 van de zwangerschap

Je hebt geluk, vanaf het 11 weken zwanger zijn, zijn de meeste zwangerschapskwaaltjes van het begin verleden tijd. Je kunt nu wat energieker worden en de misselijkheid zal afnemen. De kans is ook groot dat de eetlust nu terug zal keren. De meeste vrouwen komen vaak 1 tot 2,5 kg aan tijdens het zwanger zijn in het eerste trimester. Gezonde en gevarieerde voeding blijft belangrijk en dat geldt gedurende je hele zwangerschap.

Tips zwangerschap week 11

Er kan een combinatietest uit worden gevoerd tijdens het 11 weken zwanger zijn. Daarmee kan het risico in worden geschat op een chromosoomafwijking bij je baby. Een van de bekendste afwijkingen is het Downsyndroom.