10 weken zwanger

Je bent nu 10 weken zwanger. Je kindje zit nu in de foetale fase. In deze periode staan de weefsels en organen centraal en deze zullen snel groeien in het lichaam. Bij 10 weken zwanger zijn beginnen ook het kraakbeen en de botten zich te ontwikkelen. Je kunt als moeder steeds vaker last krijgen van obstipatie. Je kunt de strijd aangaan met vezels! In deze periode is je kindje 3,1 cm en het gewicht is 4 gram. Je bent nu 64-70 dagen zwanger, je zit in de derde maand en in het eerste trimester.

Baby week 10 van de zwangerschap

Tijdens het 10 weken zwanger zijn gaat de ontwikkeling van je baby erg snel. De vitale organen zoals de darmen, hersenen en lever zitten nu op hun plek en gaan ook functioneren. Ook worden nu de botten en het kraakbeen aangemaakt. Ook krijgen de armen nu echt vorm en ellebogen kunnen gebogen worden. Er wordt bij de benen een begin gemaakt met de voeten en knieƫn. Vanaf zes maanden komen de tanden bij je baby door. De maag en de nieren ontwikkelen zich snel.

Jij in week 10 van de zwangerschap

Het kan zijn dat je tijdens het 10 weken zwanger zijn het idee hebt dat je verstopt zit. Je bent niet alleen, veel vrouwen hebben daar last van. Je darmen werken nu namelijk langzamer. Je kunt de klachten aanpakken door meer vezels te eten. Je kunt denken aan groenten, fruit en volkorenproducten. Veel water drinken en veel bewegen is ook belangrijk. De gewone kleding zal nu ook wat ongemakkelijker gaan zitten.

Tips zwangerschap week 10

Er wordt een termijnecho gepland tussen de acht en twaalf weken zwanger zijn. De eerste echo, spannend! Er wordt dan vastgesteld hoelang je zwanger bent.