8 weken zwanger

Je bent nu 8 weken zwanger. Je kindje is nog erg klein, maar het kan wel zorgen voor misselijkheid. Deze week zul je waarschijnlijk ook een afspraak hebben bij de verloskundige. Je kindje is nu 1,6 cm en weegt 2 gram. Je bent nu 50-56 dagen zwanger en bevind je in de tweede maand van je eerste trimester.

Baby week 8 van de zwangerschap

Vanaf het 8 weken zwanger zijn groeit de embryo ongeveer een millimeter per dag en hij ontwikkelt zich minstens net zo snel. Op dit moment kunnen de oogleden bijna de gehele ogen bedekken. De neus krijgt nu reliƫf en de bovenlip wordt gevormd. Het gezichtje lijkt al wat menselijker en je kunt nu bij de armen en benen ook de vingers en tenen beter onderscheiden. Vanaf nu wordt ook het hartje sterker en heeft nu 150 slagen per minuut.

Jij in week 8 van de zwangerschap

Dit is het moment waarop je gaat merken dat je echt 8 weken zwanger bent. Je broeken zullen lastiger dicht gaan. Je hebt nu nog geen mooie zwangere buik, maar je lichaam is nu wel aan het veranderen, ook aan de buitenkant. Ook zullen nu de zwangerschapssymptomen met de dag erger worden. De ochtendmisselijkheid hoort er bij en kan geen kwaad, maar kan wel erg vervelend zijn.

Tips zwangerschap week 8

Op het moment dat je zwanger bent, maak je een afspraak met je verloskundige. Meestal is de eerste afspraak bij het 8 weken zwanger zijn. De verloskundige zal dan de uitgerekende datum vaststellen en je bloeddruk meten. Er kan ook bloed of urine af worden genomen om wat onderzoeken plaats te laten vinden. Er zullen ook veel (persoonlijke) vragen aan je gesteld worden om een goed beeld van jou te krijgen. Er wordt ook aan je gevraagd of er bepaalde (erfelijke) ziektes in de familie zijn.