7 weken zwanger

Je bent nu 7 weken zwanger. Op dit moment is de embryo zich in een snel tempo aan het ontwikkelen. Het is inmiddels 10.000 keer zo groot als op het moment van bevruchting. Dit is de week dat onder andere de armen, benen en hersenen worden gevormd. Je borsten groeien met het 7 weken zwanger zijn nu ook sneller dan vroeger. De baby is nu 1,2 cm en weegt 2 gram. Je bent nu tussen de 43 tot 49 dagen zwanger en zit in je tweede maand van het eerste trimester.

Baby week 7 van de zwangerschap

Vanaf 7 weken zwanger zijn lijkt je embryo niet meer op een kikkervisje. Het krijgt nu al meer vormen, zoals armen en benen. Ook de handen, knieƫn en voeten krijgen deze week al meer vorm. Momenteel is het hoofd wel gigantisch ten opzichte van de rest van het lichaam. Dit is niet zomaar, want er worden erg veel hersencellen geproduceerd.

Jij in week 7 van de zwangerschap

Jij zult ook al het een en ander merken als je 7 weken zwanger bent. De placenta blijft strooien met het zwangerschapshormoon en daardoor kun je vreetbuien krijgen. Je zou veel zin kunnen krijgen in ijs, chocolade en augurken. Maar je kunt ook veel zin krijgen in andere dingen, dat is per vrouw verschillend. Ook kun je vanaf nu bepaald voedsel niet meer zien of ruiken, je kunt er zelfs misselijk van worden. Je borsten kunnen nu ook erg gevoelig worden. Dit zijn al enkele ongemakken van de zwangerschap.

Tips zwangerschap week 7

Op het moment dat je zwanger bent kun je diverse artikelen, gerelateerd aan het zwanger zijn, gratis aanvragen. Daarbij moet je vaak je eigen gegevens invullen en dan kun je genieten van een leuk pakket. De moeite waard om daar ook gebruik van te maken en op zoek te gaan naar wat je allemaal aan kunt vragen tijdens het 7 weken zwanger zijn. Het zijn zeer bruikbare en vaak praktische artikelen, die je gratis kunt proberen zonder dat jij je ergens aan verbindt.