22 weken zwanger

Je bent nu 22 weken zwanger en de zintuigen van de baby werken nu veel beter. De baby zal dan ook de boel steeds meer willen verkennen. Je kindje is nu 27,8 cm groot en weegt ongeveer 430 gram. Je bent nu tussen de 148 tot 154 dagen zwanger en je bevindt je in je 5e maand. Je zult merken dat je buik weer een stuk is gegroeid en je zult daardoor ook steeds meer zien dat je zwanger bent, iets waar je trots op kunt zijn!

Baby week 22 van de zwangerschap

Iedere week werken de zintuigen van je kindje beter, ook tijdens het 22 weken zwanger. Je kindje hoort jouw hart kloppen en het bloed door jouw lichaam suizen. Je kindje zal met zijn handen de wereld gaan ontdekken en het gezichtje wordt in deze week ook al wat menselijker. Als je je kindje zou zien, dan zou je merken dat de wenkbrauwen, oogleden en lippen steeds meer zichtbaar zijn.

Jij in week 22 van de zwangerschap

Het kan zijn dat je al eens zwanger bent geweest en allerlei dromen hebt. Deze komen niet zomaar. Dit heeft er mee te maken dat je 22 weken zwanger bent en dat je lichaam aan het veranderen is. Wat betreft voeding is het belangrijk dat je goed kauwt en geen grote maaltijden eet, maar liever een paar kleinere maaltijden per dag, zodat je niet flauw wordt.

Tip 22 weken zwanger zijn

Als je niet getrouwd bent met de vader van het kindje, dan wordt hij pas officieel de vader wanneer hij het kind heeft erkend. Daarover kun je meer informatie opvragen wanneer dat in jouw situatie het geval is. Het is goed om dat tijdens het 22 weken zwanger alvast te doen, zodat alles is geregeld en je van de zwangerschap kunt genieten.